رشد بی سابقه قیمت مواد غذایی در جهان

به گزارش راشاتودی (rt.com)، آژانس اطلاعاتی و تحلیلی اینفولاین INFOLine در گزارشی اعلام کرد که قیمت جهانی مواد غذایی در سال جاری میلادی به طور بی سابقه ای در 40 سال گذشته رشد کرده و شاخص این قیمت 27 درصد افزایش یافته است. ایوان فدیاکوف، مدیر عامل مؤسسه اینفولاین در این باره گفت: این یکی از شدیدترین افزایش قیمت ها از دهه 1970 است. سطح قیمت‌ها تقریباً یکسان بود و با تغییرات مالی جهانی همراه بود. 40 سال است که چنین افزایشی در قیمت ها وجود نداشته است. این تحلیلگر با اشاره به این که قیمت کالاهای مختلف با یکدیگر مرتبط است، گفت: قیمت‌ها نه تنها برای میوه‌ها و سبزیجات یا شیر، بلکه برای خوراک و کودها نیز افزایش یافته است. این باعث ایجاد یک مارپیچ قیمت می‌شود و قیمت‌ها افزایش می‌یابد و همچنان ادامه خواهد داشت اما نکته این است که قدرت خرید نامحدود نیست. آژانس آمار اروپایی یوروستات پیشتر گزارش داده بود که تورم سالانه در منطقه پولی یورو در ماه سپتامبر به بالاترین حد خود در 13 سال گذشته رسید که عمدتاً ناشی از افزایش قیمت انرژی و هزینه بی‌سابقه گاز طبیعی بوده است. بر اساس اعلام یوروستات، نرخ تورم به بالاترین رقم از زمان بحران اقتصادی در سپتامبر 2008 رسیده است. بر اساس داده‌های این مؤسسه، قیمت مواد غذایی و دخانیات در منطقه یورو به طور متوسط 2.1 درصد افزایش یافته است.

شرط ستاد کرونا برای فعالیت فروشندگان مواد غذایی

به گزارش خبرنگار مهر، احمد وحیدی، با حضور در جمع خبرنگاران درباره مصوبات و موضوعات مطرح شده در جلسه امروز قرارگاه ستاد ملی کرونا، افزود: در جلسه امروز موضوع رفع محدودیت‌های هوشمند مطرح شد. یعنی به شکل هوشمند محدودیت‌ها را رفع کنیم و آن نرم افزاری که قبلاً طراحی شده بود باید به صورت آزمایشی در چند استان اجرا می‌شد که با وقفه مواجه شده بود و تصمیم به اجرای سریع‌تر این امر گرفته شد.   وی با اشاره بر فعالیت اصناف و ادارات عنوان کرد: از یک تاریخ مشخص به بعد باز بودن اصناف مواد غذایی منوط به واکسینه شدن کسبه آنها است و لیست حدود ۳ میلیون نفر از این کسبه با تأیید وزارت بهداشت مجاز به فعالیت اقتصادی خواهند بود. مهلت تاریخ تعیین شده برای واکسینه شدن این کسبه نیز آخر مهرماه است و از تمامی اصناف می‌خواهم به سرعت برای واکسیناسیون اقدام کنند.   وزیر کشور افزود: وزارت بهداشت نیز آمادگی واکسیناسیون ۳ میلیون نفر در روز را دارد. در حال حاضر نیز ۵۰ درصد اصناف واکسن زده‌اند و این مقدار کم است و حدود ۳ میلیون نفر دیگر باید واکسینه شوند.   وحیدی با اشاره بر وضعیت دانش آموزان نیز بیان کرد: برای واکسیناسیون دانش آموزان نیز آمادگی داریم و در حال برنامه‌ریزی شده برای حضور آنها در مدارس هستیم.   وی در خصوص اثر بخشی واکسن‌ها نیز گفت: واکسن‌های داخلی در ارزیابی‌ها بسیار خوب بوده‌اند و تمایل به استفاده از آنها زیاد است. برخی واکسن‌های خارجی نیز اثر بخشی خوبی دارند و مردم می‌توانند با آرامش خیال از آنها استفاده کنند.   وزیر کشور خاطرنشان کرد: متأسفانه رعایت پروتکل‌ها به ۴۵ درصد کاهش یافته و نگرانی از بروز پیک ششم کرونا وجود دارد. لذا از مردم درخواست داریم مراقبت کنند چراکه ما نباید وارد پیک ششم شویم که آثار سویی دارد.   وحیدی تاکید کرد: از همه مردم هم می‌خواهیم سریع‌تر برای دریافت واکسن اقدام کنند و پروتکل‌ها نیز باید به خوبی اجرا شود.   وی ادامه داد: برخی استان‌ها دچار مشکلاتی در رعایت پروتکل‌ها و کنترل کرونا هستند و استانداران و دانشگاه‌های علوم پزشکی موظف به مراقبت‌های بیشتر هستند.

طراحی و چیدمان تجهیزات فروشگاهی

تغییر سبک فروش در سوپرمارکت‌ها و هایپرمارکت‌ها در سرتاسر دنیا و مخصوصا در کشور عزیزمان ایران، باعث شده تا نکات تازه‌ و جزئیات جدید و البته مهم در راس توجه قرار بگیرد تا عملاً مسئلۀ طراحی و چیدمان تجهیزات فروشگاهی برای صاحبان این کسب‌وکار در اوج اهمیت و کارایی قرار بگیرد،  طیف گسترده‌ای از مردم مایحتاج روزانه، هفتگی یا ماهانه خود را از سوپرمارکت‌ها و هایپرمارکت‌ها تهیه می‌کنند و در حین خرید با انواع تجهیزات فروشگاهی روبه‌رو می‌شوند.  در  سوپرمارکت و هایپرمارکت باید  نهایت دقت در چیدمان تجهیزات فروشگاهی به کار برود، زیرا ارتباط بسیار محکم و مستقیمی میان فضای فروشگاه، چیدمان اجناس  و جلب مشتری وجود دارد و در همین راستا خدمات طراحی و چیدمان تجهیزات فروشگاهی بسیار کمک‌کننده خواهد بود. در هر شرایطی ابتدا باید به نیاز مشتری توجه شود، چراکه دسترسی آسان و سریع  به اجناس مدنظر مشتری، در طراحی دکوراسیون داخلی و تجهیزات هایپرمارکت، هدف نهایی این طراحی است، از جایگذاری یخچال‌های فروشگاهی تا چگونگی چیدمان قفسه‌ها و اجناس، باید از مشاوران طراحی و راه اندازی فروشگاه کمک گرفت.

هایپر مارکت خالی وحشت بزرگ انگلیس

بر اساس نظرسنجی جدیدی که در انگلیس انجام شده،‌ حدود یک ششم از بزرگسالان در این کشور قادر به خرید مواد غذایی ضروری خود طی دو هفته پیش نشده‌اند که این موضوع به دلیل بحران هزینه زندگی و کمبود سوخت در این کشور روی داده است. در پی انتشار این نظرسنجی، فروشگاه‌های انگلیس شاهد هجوم مردم برای خرید مایحتاج ضروری خود از جمله دستمال توالت بودند. در مطالعه‌ای که مرکز آمار ملی انگلیس انجام داده، 17 درصد از بزرگسالان انگلیسی گفته‌اند که مواد غذایی ضروری که خواستار آن هستند در دسترس نبوده در حالی که یک چهارم از شهروندان بزرگسال نیز گفته‌اند که مشکل مشابهی را درباره مواد غذایی غیر ضروری داشته‌اند. همچنین تحقیقی که مجله Grocer از 1000 نفر انجام داده حاکی از آن است که دو سوم از شهروندان انگلیسی نگران یا بسیار نگران چشم انداز کمبود غذا و آشامیدنی در دوره کریسمس هستند و کارشناسان از خانواده‌ها خواسته‌اند که مایحتاج کریسمس خود را از پیش خریداری کرده و آن را در فریزر نگهداری کنند. این در حالی است که نگرانی‌ها درباره خالی شدن قفسه فروشگاه‌ها در آستانه سال نو میلادی افزایش یافته است. کمبود موادغذایی و خالی شدن قفسه‌ها تا کنون باعث کاهش فروش 2 میلیارد پوندی چهار فروشگاه زنجیره‌ای بزرگ در انگلیس شده است. همچنین مواردی که موجودی آنها در این چهار فروشگاه زنجیره‌ای تمام شده دوبرابر زمان پیش از آغاز همه گیری کرونا شده است. انگلیس در حال حاضر با چالش‌های متعددی مواجه است. مشکلات زنجیره تامین که به دلیل کمبود ماشین حمل ایجاد شده به همراه افزایش تورم، افزایش قیمت سوخت،‌ کمبود سوخت در لندن و جنوب شرقی انگلیس و همچنین افزایش مالیات، باعث نارضایتی میلیون‌ها شهروند انگلیسی شده است. تامین مایحتاج روزانه شهروندان طی هفته‌های پیش رو تا کریسمس به یکی از چالش‌های انگلیس تبدیل شده است اما بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس تاکید دارد که این کار دولت نیست که وارد شده و هر مشکلی را حل کند. این در حالی است که در حالت عادی و برای تامین مایحتاج مردم برای دوره کریسمس به بیش از 15 هزار راننده خودروی حمل بیشتر نیاز است. جیم مک‌ماهون از اعضای ارشد حزب کار با انتقاد شدید از بوریس جانسون گفت که وی هیچ جدیتی برای حل این بحران و مقابله با آن ندارد. در حال حاضر جانسون برای گذراندن تعطیلات به سواحل ماربلا سفر کرده و همین موضوع، انتقادها از وی را به شدت افزایش داده است. کارشناسان بخش صنعت انگلیس هشدار داده‌اند که افزایش قیمت سوخت سبب شده تا کارخانه‌های این کشور تنها چند روز با تعطیلی فاصله داشته باشند. لورد هسلتین از وزیران سابق کابینه انگلیس هشدار داده که اقتصاد انگلیس طی زمستان پیش رو، با شرایط بسار بدی مواجه خواهد بود. در یک روز عادی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ در انگلیس قادر هستند که 98.5 درصد تمامی محصولات خود را در هر زمان تامین کنند اما در حال حاضر این توانایی فروشگاه‌ها در برخی محصولات بخصوص به زیر 90 درصد رسیده و در زمینه نوشیدنی‌های روزانه به 95 درصد رسیده است.

همکاری ایران و قزاقستان در زمینه ساخت هایپرمارکت و سردخانه

سعید پورآبادی در دیدار با رئیس و اعضای شورای شهر بجنورد که در محل اتاق بازرگانی برگزار شد، همراهی و تعاملات بیش از پیش اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی استان با شورای شهر را در بخش‌های مختلف توسعه شهری بسیار موثر دانست و بر همکاری و تعاملات دوسویه تاکید کرد. وی به تشریح گزارش مختصری از اهم دستاوردهای هیات تجاری اتاق بازرگانی خراسان شمالی در سفر به قزاقستان اشاره کرد و گفت: سفر هیات تجاری استان به قزاقستان منجر به امضای چهار تفاهم‌‌نامه علمی، تجاری، گردشگری و کشاورزی با استانداری آلماتی این کشور شد. وی یکی از دستاوردهای هیات تجاری اتاق بازرگانی خراسان شمالی به قزاقستان را انعقاد تفاهم‌‌نامه اولیه خواهرخواندگی بجنورد و آلماتی قزاقستان دانست و افزود: پیشنهاد خواهرخواندگی بجنورد به معاون استاندار استان آلماتی داده شد و مقرر شد با سفر شهردار بجنورد به این شهر سند نهایی امضا شود. پورآبادی با بیان اینکه خواهرخواندگی در زمینه تحکیم مناسبات اقتصاد بین کشورها نقش بسزایی دارد، افزود: این فرآیند تبادل دانش و اطلاعات و تجارب، گسترش سرمایه‌‌گذاری و صنعت گردشگری در شهرها و اجرای طرح‌های مشترک را به همراه دارد. وی خواستار همراهی شورای شهر و شهرداری بجنورد در این زمینه شد. وی از دستاوردهای این هیات تجاری را برگزاری آیین نوروزگاه سال ۱۴۰۱ در خراسان شمالی با حضور میهمانان قزاقستانی، واگذاری ۱۰ هکتار زمین به استان خراسان شمالی در استان آلماتی برای ایجاد مرکز نمایشگاهی، فروشگاهی، هایپرمارکت و سردخانه، حمایت از کشت فراسرزمینی خراسان شمالی در قزاقستان، سرمایه‌‌گذاری برای ایجاد مرکز تخصصی پزشکی در استان آلماتی، جذب سرمایه‌‌گذاران ایرانی در حمایت از واحد تولیدی واکسن کرونا در استان آلماتی، ایجاد دفتر پژوهش و آموزش با رویکرد کشاورزی در استان آلماتی، اختصاص دفتر پژوهش در دانشگاه آلماتی در زمینه توسعه و پژوهش کشاورزی بین دو استان خراسان شمالی و آلماتی، اختصاص دفتر در شهرداری آلماتی به خراسان شمالی و اختصاص یک دفتر برای تجار قزاقستانی در اتاق بازرگانی خراسان شمالی و ایجاد واحد تولید شیرینی و شکلات در قزاقستان اعلام کرد. وی‌‌ همچنین اختصاص زمین به یکی از تجار خراسان شمالی در استان آکتائو در قزاقستان برای تولید بتن سبک، سرمایه‌‌گذاری در زمینه ایجاد خط تولید لبنیات در قزاقستان، ارسال الکترود به آلماتی و تامین نهاده‌های دامی از آلماتی برای خراسان شمالی را از دیگر دستاوردهای هیات تجاری اتاق بازرگانی خراسان شمالی به قزاقستان دانست. در ادامه جمشید عین‌بیگی، رئیس شورای شهر بجنورد از دستاوردهای بسیار بزرگ هیات تجاری اتاق بازرگانی خراسان شمالی به قزاقستان قدردانی کرد و از اعلام آمادگی شورای شهر بجنورد در مسیر تحول در حوزه اقتصادی و تجاری همراه اتاق بازرگانی استان خبر داد.